Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Télikert info

A télikert a 21. századra az építészeti stílus egyik legkedveltebb típusává vált, egyre több cég foglalkozik ma már télikertek tervezésével és építésével. A lakberendezők és belsőépítészek többsége úgy tartja, hogy a lakótér kibővítéséhez kertes házak esetén a télikert építtetése a legjobb, és legelegánsabb módszer. De hogy is néz ki egy szép télikert? 

Télikert belülről

Körülbelül így... most mondhatnánk, hogy milyen közterületté válik tőle az otthon, hogy bárki simán beláthat még este is, de erre is van egy-két fantasztikus, és egyszerű megoldás: redőny, vagy sötétített üveg. Télikert árnyékolás esetén én speciál mindkettőt ajánlom, a redőnyök nagyon jól mutatnak egy télikert üvegén, de a sötétített üveg is egy elegáns, és kényelmesebb, mert akkor nem kell minden este a redőnyök lehúzásával végezni a napot.

A télikerteknek rengeteg pozitívuma van. Sokkal több fényt visznek az otthonba, mint egy átlagos nyílászáró, nem kell aggódnunk egyik évszakban sem attól, hogy melegünk lesz a szobánkba, vagy fagyoskodni fogunk, és a közvetlenül érő fény szabályozza a hormonok termelését. A télikert remek hőszigetelő, mindenféle radiátor, klíma, és egyéb hőszabályzó eszközök nélkül elérhetjük a megfelelő 23 fokos szobahőmérsékletet. Ha ez a szobahőmérséklet azonban nem lenne megfelelő nekünk, akkor azt könnyen szabályozhatjuk a télikerthez épített szellőző rendszerekkel. 

Télikert nappali

Miket vegyünk figyelembe a télikert tájolásakor? Bármely égtáj felé építtetjük télikertünket, mindegyiknek meg van a maga előnye. Az északi oldal leginkább azoknak a lakóknak ajánlott, akik sokat fognak dolgozni az adott helységben, legyen az irodai munka, vagy képzőművészet, ugyanis az északi oldal biztosítja napközben a legjobb fényviszonyokat. Ha ezt az égtájat választjuk, akkor egyetlen hátulütővel kell számolnunk, és az a hőmérséklet, ami azonban könnyen megoldható klímával. A keleti oldal az egyik legjobb tájolási irány a télikertek esetében, mivel az éjjeli lehűtés után a pirkadati napsugarak kellően átmelegítik otthonunkat, és a délutáni időszakra nem forrósodik meg. A déli oldal esetében a napfény jótékony hatása az év minden szakában érvényesül, azonban szükség van nyílászárókra, és kellő árnyékolásra. A nyugati oldal egyértelműen a legforróbb, ezért ha a nyugatra szeretnénk tájolni a télikertünket, akkor szerelkezzünk fel redőnyökkel, és klímával mindenképp!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ingyenes árajánlat és helyszíni felmérés

(Geokert, 2014.01.28 03:07)

Üdvözlöm!

Amennyiben szeretne ingyen árajánlatot kérni a jövőbeni télikertjének építéséről, akkor keressen fel bennünket az alábbi elérhetőségeken:

Web: http://www.telikert.hu
Mobil: 06 30 916 3288
E-mail: info@telikert.hu