Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Automata öntözőrendszer

Ahogy fejlődik a technológia, úgy jönnek létre az egyre és egyre modernebb öntözéstechnikák. 10 évvel ezelőtt még nagy dolognak számított, hogy a lakó slaggal tudott locsolni a kertben, ma már viszont olcsón hozzájuthatunk egy komplett öntözőrendszerhez, amely automatikusan látja el helyettünk a feladatot, és rengeteg időt spórolunk meg segítségével.

 

Automata öntözőrendszer a kertben

 

Előnyök

Evidens, hogy az automata öntözőrendszer legnagyobb előnye az, hogy leveszi a terhet a vállunkról, de emögött még számos más előny is megbúvik. Ezeket a remek gépezeteket te magad programozhatod be, hogy milyen gyakran és mennyit öntözzön az adott napon, de rendelkezik saját programmal is, ha nem tudnánk, hogy mennyi vízre van szüksége a kertnek. Nem kell a szomszédra bízni a kert locsolását ha a család utazásra szánja el magát, mivel az automata öntözőrendszer magától tudja a feladatát. További előnyök közé sorolható, hogy ez a kis intelligens öntözőrendszer magától tudja, hogy a virágoknak mennyi vízre van szükségük, így szóba se jöhet a túlöntözés, vagy annak ellenkezője, míg mi magunk a slaggal könnyen hibázhatunk. Az automata öntözőrendszer nem csupán energiát spórol meg, hanem pénzt is. Miért? Egyszerű... a nyári forróságban locsolt víznek akár a 70%-a is elpárologhat, kárba veszhet, míg az éjszakai locsolásnak maximum 10%-a párologhat el, és így a növények is sokkal jobban járnak (ha egy kicsit matekozunk, akkor könnyen levezethető, hogy hamar megtérül az öntözőrendszer ára ezzel a locsolási technológiával).

 

Kert öntözés

 

Karbantartás

A víztelenítésre a legalkalmasabb módszer a sűrített levegő kifújása, azaz a kompresszorozás. Fontos, hogy minden egyes vízcsepp eltűnjön az automata öntözőrendszer belsejéből, mivel télen a belefagyott víz igen egyszerűen szét tudja feszíteni az öntözőrendszer csöveit, és ezzel a cselekedettel tönkre is mehet a szelep.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.