Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Medence nyárra

Egy medence képes a nyár képviselője lenni. Az emberek legalább 90%-a (de biztosan több is) nem hagyja ki a nyár során egy medence látogatást, legyen az strandon, vagy akár otthon a saját kertjében.

Szerintetek hol érdemes inkább úszkálni? Elmentek a strandra, és a tömegben úszkáltok a nagy medencékben, vagy inkább beszereztek egy nektek megfelelő medence típust, ha kertes házatok van? Sok embert elgondolkodtathat, de nyilván ésszerűbb egy saját medence beszerzése, hisz így utazás nélkül bármikor úszhatunk egyet, amikor kedvünk tartja, még este is, ami egy strandon ugyebár elérhetetlen.

Medence a kertben

Medence építés

Hol és hogyan is kezdjük a medence építést? Az első dolog amit tennünk kell, hogy eldöntsük milyen típusú medencét szeretnénk, és hogy hova szeretnénk építtetni. Vannak akik még nyáron is inkább a beltéri medence felé hajlanak, hogy ősszel, vagy télen is tudjanak csobbanni egyet, ha kedvük tartja, bár nyáron szerintem elég abszurd dolog a házban lubickolni, ezért javasolnám a kültéri medence építtetését inkább. Nézzünk körül kertünkben, hogy mekkora szabad hely áll rendelkezésünkre, és ez alapján döntsünk a medence méretéről. Ha nincs elég nagy hely a medencének a kertben, akkor szokták javasolni a különböző medence forgalmazó cégek a sajátkezűleg is összeszerelhető medencéket. Természetesen ezeknek a medence típusoknak az összeszerelése nem olyan egyszerű, mint egy Kinder tojás kirakó játéka, de bele lehet jönni :)

 

Szikla medence

A medence falát természetesen érdemes kékre festeni, viszont az már nem annyira mindegy, hogy a kék szín mely árnyalatát használjuk. A vevő ízlésétől függ, hogy sötétebb, vagy világosabb kék "vizű" medencét szeretne, szerintem mind a kettő nagyon szépen néz ki, de manapság lassan kezdenek divatba jönni a zöld színű medencék is. Amint meg van, hogy milyen medencét szeretnél, már hívhatod is a kedvenc medence építő cégedet, és megbeszélhettek egy időpontot, hogy mikor is lenne aktuális egy új medence építése. Minden medencés cég tud valami jó tanáccsal szolgálni (természetesen ingyen), mi is szívesen segítenénk Neked, csak így látatlanba nehezebb. Nem kell feltétlenül egy egyszerű négyszögű medencébe látnod a dolgokat, ereszd szabadjára a kreativitásod!

 

Medence kiegészítők

Egy medence sehogy se mutat kiegészítők nélkül egy kertben, meg kell adni a módját, hogy szépen nézzen ki, és ne csupán egy "pocsolya" legyen. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a medence körül legyenek járólapok lerakva, mivel azok nélkül rengeteg sarat és földet hordunk be a vízbe, amik fennakadhatnak a vízszűrő berendezéseken. Van egy járólap típus, amelyet külön a medencékhez, és a vizes területekre találtak ki, ez a csúszásgátló járólap. Ha van gyerek a családban, akkor nagyon FONTOS, hogy ilyen járólap kerüljön a medence szélére, mivel a gyerekek szeretnek balesetveszélyes helyeken futkározni, és ha megcsúsznak, az könnyen vezethet komolyabb balesetekhez! A járólap színét érdemes magához a házfalához viszonyítani, a világosabb színek általában jobban mutatnak a kertekben.

 

Medence világítás

A lakberendezők egyik kedvenc medence kiegészítő eleme a LED világítás. A medence megfelelő kivilágítása mind azért fontos, hogy egyáltalán lássunk valamit a kertben, valamint hihetetlenül gyönyörű látványt tud nyújtani egy nyári éjszakán. Figyeljünk oda, hogy mértékkel használjuk ezeket a lámpákat, mert ha túl sokat használunk, az könnyen elronthatja az összhatást. A medence falára, vagy aljára érdemes elhelyezni ezeket a lámpákat? A lakótól függ, és a medence helyzetétől, szóval ezt is érdemes inkább a medence építő cégektől megtudakolni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.