Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Matrac info

A matrac a hálószoba egyik legfontosabb eleme, enélkül a bútor nélkül nem szolgáltathatná azt a hálószoba, amire ki lett találva: az alvást. Egy jó matrac kényelmes, könnyen megtalálod rajta a megfelelő testhelyzetet, amiben feküdni fogsz rajta, és segít elkerülni a nemkívánatos hát-, és derékfájásokat.

Matrac szempontok

Mire érdemes odafigyelni, ha matrac vásárlás kerül szóba? Az első, és legfontosabb szempont minden ember esetében a matrac komfortja. A kényelmes alvás nélkül elérhetetlen a kipihentség, és lehetetlen, hogy bármelyik reggel fitten keljünk ki ágyunkból sőt, valószínűleg a hátfájás is közre fog játszani mindennapjainkban, ha rossz matracot választunk. Egy jó matrac megfelelő alátámasztással rendelkezik, amely a gerinc egészségéért felel. Egy matrac alátámasztása akkor kiváló, ha a helyes részeken tartja meg a gerincet, a vállakat és a csípőt. A helytelen alátámasztást az idő teltével párhuzamosan egyre rosszabb testtartást, és egyre erősebb hátfájást fog eredményezni.

Fehér matrac

Szintén fontos, hogy a matrac tartós legyen, ezért ne arra törekedjünk, hogy minél olcsóbban tudjunk szerezni egyet, hanem ha pénztárcánk engedi, akkor válasszunk egy drágábbat, ne kelljen 1-2 év után újra matrac után néznünk. Egy jó matrac akár 15 évet is képes kibírni, ha jól van felépítve, és a "gazdája" vigyáz rá. A matrac mérete szintén egy nagy mizéria szokott lenni, érdemes mindig nagyobbat venni, mivel ha megfelelő mennyiségű tér áll rendelkezésünkre, akkor sokkal kényelmesebben tudunk aludni, és az szintén kipihentséget eredményez.

Puha, vagy kemény matrac?

Mind a két matrac típusnak meg van a maga előnye és hátránya, a típus leginkább attól függ, hogy milyen testhelyzetben alszunk a leggyakrabban. Az ortopéd orvosok többsége a kemény matracokra voksolnak, mert azok kiválóan tartják meg a gerincet és a derekat az éjszaka folyamán, azonban a puha matracok a csigolyák elmozdulását okozhatják, ha a gazdája rendszeresen hanyatt alszik rajta. A puha matracok leginkább azoknak a személyeknek való, akik nagyon gyakran alszanak a bal-, vagy jobb oldalukon fekve, és szinte soha nem alszanak hanyatt.

Hideghab matrac

A hideghab matrac az egyik legnépszerűbb matrac típus ma Magyarországon, és talán Európában is igen közkedvelt. Ez a matractípus az, amelynek olyan kiváló a rugózása, ami egyik matrachoz se hasonlítható.

Hideghab matrac

A hideghab matrac a keményebb matracok kategóriájába sorolható, ezért különösen ajánlott azoknak, akiknek gyakran fáj a hátuk + ez a kiváló rugózás még jobban segít felvenni a matracnak a rajta fekvő személy alakját. A hideghab matrac a praktikus matracok közé sorolható, ugyanis kis helyen is elfér, és nagyszerű hajlíthatósága miatt könnyen hordozható, még a lépcsőfordulókban is! Ez a típus igen sokáig bírja a terhelést, ezért a matracos cégek igen hosszútávú garanciát adnak rá az esetek többségében.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.