Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hőszigetelés menete

Nem mindegy, hogy a hőszigetelés egy most épülő házon, vagy már egy meglévő házon megy végbe. Egy új épület esetén közvetlen a téglákra érdemes, míg a meglévő lakásoknál elkerülhetetlen a falak előkészítése, különösen a repedezett vakolatok vakolatok eltávolítása, és a portalanítás a fontos. Előkészítésre csak akkor nincs szükség, ha a vakolat teljesen jó állapotban van, és minőségileg is helyt áll. Hőszigetelés esetén a kezdőprofil felrakása 30 centi lábazati magasságot igényel, és körbe kell futnia a lakáson.

Hőszigetelés részei

Szigetelő lapok ragasztása

A ragasztót úgy vigyük fel a lapokra, hogy lehetőleg fele arányban érintkezzen a fallal. Érdemes a lapok ragasztását a kezdőprofillal indítani, és kötéssel egymáshoz illeszteni őket (hézagmentesen). A kötési pontoknál az egyenletes felület csiszolás segítségével érhető el. A lábazat kialakítás hőszigetelés esetén a kezdőprofil aljától indul, itt érdemesebb vékonyabb lapokat használni a betonfalak miatt, melyek jobban ellenállnak a víznek és az egyéb sérüléseknek.

Rögzítés

A négyzetméternyi dűbelek száma az esetek többségében több, mint öt, de ez nagyban függ a homlokzat magasságától és a fal minőségétől is. Négy méternél magasabb falak és utólagos hőszigetelés esetén elkerülhetetlen a dűbelezés, azonban az új házaknál is alkalmazható, ha több éves hőszigetelésre tervezünk.

Hőszigetelés rögzítése

Színezés

Két főbb típus van a színezésre, ez a zsákos és vödrös vakolat. Hőszigetelés esetén gyakran választják a zsákosat, mivel az olcsóbb mint a másik, de sokkal nehezebb a használata, és sajnos gyakoribbak és a színhibák. A vödrös alig pár ezer forinttal drágább az előbbi festéktípusnál, ezért a legtöbb hőszigeteléses cég ezekkel dolgozik, mivel sokkal könnyebb dolgozni vele, és a színhibák is ritkábbak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.