Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Futárt, de rögvest!

A futárszolgálat szerepe a sikeres vizsgában

Annak ellenére, hogy idén már 9. éve annak, hogy vidékről a fővárosba költöztem, a gyerekkori barátaimmal a mai napig tartom a kapcsolatot, és az egyik legjobb barátnőmmel, Verával megállapodtunk, hogy havonta egy talit mindenképpen összehozunk, az aktuális körülményektől és egyéb bokros teendőinktől függetlenül.

Ez alól a vizsgaidőszak sem lehetett kivétel: Vera tavaly kezdte el levelezőn a műszaki menedzserképzést, és szeretett volna beiktatni egy kis pihenőt két vizsga közé felüdülés gyanánt, ezért úgy döntött, ellátogat hozzám Budapestre.

Egész napos programot jelentett ez számunkra, próbáltunk minél több élményt belezsúfolni: kávézó, gasztrofesztivál, városi séta, shopping, miegymás... Az idő annyira elszaladt, hogy alighogy visszaértünk hozzám, Verának máris útra kellett kelnie, hogy még idejében visszaérjen Székesfehérvárra, és nyugodtan készülhessen a soron következő fizika vizsgájára.

Miután kikísértem az állomásra, egyből hazafelé vettem az irányt, elvégre én is kellemesen elfáradtam a nap folyamán. Amint beléptem a nappaliba, észrevettem Vera jegyzeteit - amiket Pestre jövet a vonaton szorgosan tanulgatott. Nálam maradtak!

Pánikra semmi ok: csak egy megbízható, gyors futárszolgálatra van szükség!

Jutott eszembe, néhány percnyi ötletelés után. Ölembe kaptam a laptopot, és máris keresgélni kezdtem. Amint megpillantottam a szlogent: „Ha már tegnapra is késő lenne…”, rögtön tudtam, hogy ők lesznek az én embereim – illetve futáraim. A futárszolgálat, amire rábukkantam, tartotta magát az „azonnali szállítás” szolgáltatásában ígértekhez, miszerint 4 órán belül (!) az egész ország területén kézbesítik a küldeményeket, s mindezt rugalmasan, munkaidőn túl (akár késő éjjel) és hétvégén is. Nem is teketóriáztam sokat, hiszen tudtam, hogy Verának másnap délután van az utolsó vizsgalehetősége, és ha ez nem lesz meg, akkor a következő félévben újra fel kell vennie a tárgyat.

Lássatok csodát: Vera 4-esre vizsgázott fizikából, és a professzora külön meg is dicsérte az alapos felkészülésért. Engem hívott fel először, hogy elújságolja az örömhírt. Megkönnyebbülten gratuláltam neki, ő pedig nekem, amiért megtaláltam a legjobb futárokat, akik mire a fárasztó nap után hazaért és megvacsorázott, már csengettek is, hogy átadhassák a precízen kidolgozott fizika jegyzeteit…